De Vegetarische Slager

Contactgegevens

Spui 167A
2511 BM Den Haag
Mail: info@devegetarischeslager.nl
Website: https://www.devegetarischeslager.nl/

Contactpersoon: Jaap Korteweg

Sponsor Initiatief:-
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Vegetarische Slager heeft plantaardige vleesvervangers die spectaculair zijn van structuur, bite en smaak. Culinair verrassende, hoogwaardige producten geschikt voor iedereen en in allerlei gerechten.

Omschrijving

Onze missie is het bevrijden van dieren uit de voedselketen door een volledig én lekker alternatief te bieden voor vlees. Dit zal niet alleen een enorm voordeel opleveren in termen van efficiency, natuur, milieu, klimaat, biodiversiteit en wereldvoedselvoorziening, maar uiteraard ook voor het dierenwelzijn. Zoals paarden die vroeger voor de ploeg gespannen werden inmiddels vervangen zijn door mechanische paardenkrachten, zullen ook slachtdieren overbodig worden met de komst van onze producten.
Runderen stoten methaan en lachgas uit, dit zijn broeikasgassen die respectievelijk 25 en 310 keer zo sterk zijn als CO². Koeien, varkens en kippen veroorzaken daarnaast een groot mestoverschot, waardoor grond(water) vervuild wordt. Ook is de pluimveehouderij groot veroorzaker van fijnstof. Dit zorgt voor luchtvervuiling die schadelijk is voor de gezondheid. Al ons ‘vleesch’ is echter vrij van genoemde milieunadelen. Onze producten, gemaakt op basis van soja, lupine en/of regionaal geteelde groenten hebben een kleine ecologische footprint.
Ons ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meerdere dagen achterwege laten. Daarom proberen we altijd de smaak van echt vlees te vangen en onderscheiden wij ons met een geheel nieuwe generatie vlees- en visvervangers die volgens topchefs en culinair journalisten niet van echt te onderscheiden zijn.

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
De vergetarische slager werkt wel/niet mee aan onderzoek met studenten

Vestiging