Ragbag

Contactgegevens

Cruquiusweg 56
1019 AH Amsterdam
info@ragbag.eu
http://www.ragbag.eu/nl/

Contactpersoon: Siem Haffmans

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2005
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Ragbags zijn upcycled, eerlijke en modieuze tassen en accessoires gemaakt op verschillende plekken in India. Ragbags zijn gemaakt van gerecyclede plastic zakjes, grote theezakken en gerecycled katoen. Dit wordt verzameld en gefabriceerd door ‘ragpickers’ in de buitenwijken van Delhi en Calcutta en in een dorpje in Tamil Nadu.

Omschrijving

Ragbag producten worden gemaakt van afval (‘rags’) en restmateriaal, dat wordt verzameld, schoongemaakt en gefabriceerd tot nieuwe producten door ‘ragpickers’. Deze afvalmaterialen worden door ‘upcycling’ verwerkt tot nieuwe producten met een hogere waarde.
Ragbag is een merk dat de tien principes volgt van de World Fair Trade Organization (WFTO). Onze productiepartners zijn lid van het Fair Trade Forum India (FTF-India). We betalen een eerlijke prijs voor onze producten, zodat de ‘ragpickers’, de mensen in de werkplaats en hun families een goed inkomen hebben.
Het ontwerp van de tassen is gemaakt door getalenteerde Nederlandse ontwerpers, afkomstig van de Rietveld Academie en de Design Academy Eindhoven.

Vestiging