Foundation Rural Energy Services (FRES)

Contactgegevens

Amstel 49
1011 PW Amsterdam
info@fres.nl/
http://www.fres.nl/nl/

Contactpersoon: Caroline Nijland

Sponsors Initiatief: Nuon
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2004
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Foundation Rural Energy Services (FRES) zorgt voor toegang tot elektriciteit in plattelandsgebieden in Afrika, door kleinschalige en duurzame elektriciteitsbedrijven op te zetten.

Omschrijving

We voorzien huishoudens en kleine bedrijven van elektriciteit, opgewekt door zonne-energie. Met toegang tot elektriciteit kunnen mensen gebruikmaken van goede verlichting, communicatiemiddelen, zoals radio, tv en mobiele telefoons, en commerciële activiteiten opzetten of uitbreiden.
We zetten kleinschalige commerciële energiemaatschappijen op in plattelandsgebieden in Afrika waar men niet aangesloten is op het nationale elektriciteitsnetwerk. Op deze manier voorzien we huishoudens en kleine bedrijven van toegang tot betaalbare elektriciteit die wordt opgewekt door zonne-energie.
De plattelandsbevolking van Afrika gebruikt meestal batterijen, kaarsen, lampolie en opgeladen autoaccu’s als licht- of elektriciteitsbron. Dit zijn dure en niet-duurzame oplossingen, die bovendien schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. FRES-bedrijven bieden een veilig, gezond en duurzaam alternatief tegen dezelfde of lagere kosten.

Op deze manier draagt FRES bij aan de socio-economische ontwikkeling van de Afrikaanse plattelandsgebieden.

Vestiging