WakaWaka Foundation

Contactgegevens

Wilhelminastraat 18
2011 VM Haarlem
Mail: info@waka-waka.com
Website: WakaWaka

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties:

Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting
The WakaWaka Foundation is an internationally operating non-profit organization based in The Netherlands. We work closely with the social enterprise WakaWaka who produces the WakaWakas and works with a ‘Buy One, Give One’-principle: for every WakaWaka product bought in the west, the enterprise donates one WakaWaka Light to the WakaWaka Foundation.

Omschrijving

1.2 miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot elektriciteit en nog eens miljoenen anderen worden dagelijks geconfronteerd met stroomuitval. De effecten van deze energie-armoede zijn enorm. Gebrek aan elektriciteit en licht veroorzaakt een sterke vermindering van de kwaliteit van leven. Kerosine lampen worden grootschalig gebruikt als lichtbron ondanks dat ze inefficiënt, gevaarlijk en duur zijn en grote negatieve gevolgen hebben voor gezondheid en milieu.

WakaWaka (‘helder licht’ in Swahili) ontwikkelt, produceert en verkoopt ‘high-tech low-cost’ lampen en opladers op zonne-energie. Producten die onmisbaar zijn in zowel het Westen als ontwikkelingsmarkten. Door gebruik te maken van de laatste techniek op het gebied van zonne-energie, ontwikkeld door onze partner en marktleider Intivation, zijn de WakaWaka Light en WakaWaka Power echte levensredders voor mensen zonder toegang tot elektriciteit. De Foundation zorgt dat de combinatie van koper en gebruiker elders tot stand komt

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken? 50 en meer
Hoeveel Mensen bereikt u er mee? 100000 en meer

Onderzoek
Wil wel/niet meewerken aan onderzoek door studenten.

Vestiging